Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024 Μάιος 2024 Ιούνιος 2024
Κυ Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Αρχική Αίθουσα Εκδηλώσεων Νέα - Εκδηλώσεις Ανακοινώσεις Σεμινάριο Βιολιού - Βιόλας με τον Αντώνη Μανιά
Σεμινάριο Βιολιού - Βιόλας με τον Αντώνη Μανιά

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΙΟΛΙΟΥ & ΒΙΟΛΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΑ
 

Κτίριο Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας
Μαΐου 2022, 10:00-14:00
...

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, διοργανώνει Σεμινάριο βιολιού και βιόλας, σε συνεργασία με τον καθηγητή κύριο Αντώνη Μανιά.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 και ώρες από 10.00 έως 14.00. στους χώρους της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας. Το σεμινάριο είναι προσφορά της ΦΕΚ και είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν σπουδαστές ωδειακού επιπέδου Κατωτέρας, Μέσης και Ανωτέρας  Σχολής και σπουδαστές Πανεπιστημίου. Ο κάθε σπουδαστής  θα συμμετέχει με μουσικό έργο της επιλογής του.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν αίτηση στο email της φιλαρμονικής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , υπόδειγμα της οποίας βρίσκεται στον διαδικτυακό τόπο της ΦΕΚ (www.fek.gr), συμπληρωμένη με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Οι ενεργοί συμμετέχοντες θα είναι οκτώ (8) και θα επιλεγούν σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας των αιτήσεών τους κατά επίπεδο σπουδών . Όλοι οι  υπόλοιποι που θα υποβάλλουν αίτηση, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ως ακροατές.

Αυτονοήτως θα τηρηθούν όλες οι προβλέψεις που ορίζει η νομοθεσία για την καταπολέμηση της πανδημίας.

...

seminar-2022

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (αρχείο doc)  (αρχείο pdf)


...

Βιογραφικό Αντώνη Μανιά

Ο Αντώνης Μανιάς είναι απόφοιτος βιόλας του Ωδείου Αθηνών από την τάξη της Μαριβίττας Γραμματικάκη με δίπλωμα Άριστα παμψηφεί και βραβεία εξαιρετικής απόδοσης από «Έγχορδα Αθηνών» και «Μιχάλη Σέμση» στη Βιόλα. Κατέχει Bachelor of Arts in Music και Master in Music Performance από το University of Royal Welsh College of Music and Drama, όπου κατά τη διάρκεια των σπουδών του κέρδισε πρώτα βραβεία στην εκτέλεση σε παρτίτες, σονάτες βιολιού, τσέλο σουίτες του J.S.Bach στο διαγωνισμό Louis Cohen Prize for Strings, μουσικής δωματίου στο διαγωνισμό «Cardiff Violins» ερμηνεύοντας την Arpergione Sonata του Schubert και στο διαγωνισμό «Performance Practice Competition» για την καλύτερη εκτέλεση και ερμηνεία παίζοντας έργα του Άγγλου συνθέτη Benjamin Britten.

Έχει μαθητεύσει δίπλα στους Guatav Clarkson (βιολίστα του Eroica Quartet), Phillip Heymann (Ά κορυφαίο βιολίστα στην όπερα της Ουαλίας), Mattias Maurer (διακεκριμένο σολίστα, μαέστρο, διατελών κορυφαίο βιολίστα στη Royal Concertgebouw Orchestra) και Paul Silverthorne (διακεκριμένο σολίστα, διατελών Α κορυφαίο βιολίστα στη London Symphony Orchestra).

Σήμερα είναι A ́ κορυφαίος βιολίστας στην Academica Ορχήστρα Αθηνών και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής Ά κορυφαίος βιολίστας στη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Επίσης έχει συμμετάσχει ως κορυφαίος βιολίστας στην πρώτη εμφάνιση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Αθηνών στο Carnegie Hall και συμμετέχει με την κορυφαία θέση στις εμφανίσεις της Camerata Europaea στην Ελλάδα.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστας με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών το 2017 και με την Academica Ορχήστρα Αθηνών το 2016 και 2019, με παρουσία στο τρίτο πρόγραμμα και στην ελληνική τηλεόραση στα πλαίσια του τριετές καλλιτεχνικού ευρωπαϊκού προγράμματος σε όλη την Αττική.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών, έχοντας στην κατοχή του δύο βιόλες κατασκευασμένες δια χειρός Δημητρίου Κακού, μοντέλο Andrea Guarnieri Conte Vitale 1676 και μοντέλο G.B.Guadagnini 1785.