Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024 Μάιος 2024 Ιούνιος 2024
Κυ Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις Aνακοινώσεις Ανακοινώσεις Διάκριση μαθήτριας της ΦΕΚ - Δελτίο Τύπου
Διάκριση μαθήτριας της ΦΕΚ - Δελτίο Τύπου

Διάκριση μαθήτριας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας σε πανελλήνιο μουσικό διαγωνισμό


Η Διοικητική Επιτροπή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας με ιδιαίτερη χαρά αναγγέλει την διάκριση μιας νεαρής μαθήτριας και μουσικού της. Η 14χρονη τρομπονίστρια Βάντα Αθηναίου, μαθήτρια του καθηγητή της Εταιρείας μας Σπυρίδωνος Ρέγγη, πρώτευσε στον πρόσφατο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, τον οποίο διοργάνωσε για πέμπτη φορά το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer (πρόεδρος: Κωνσταντίνος Καράμπελας-Σγούρδας). Σκοπός του παραπάνω διαγωνισμού, ο οποίος συμβάλει στη διατήρηση της μνήμης της προικισμένης πιανίστας Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, είναι η ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών σε όλα τα όργανα, η ηθική επιβράβευσή τους και η ενίσχυση της μουσικής πράξης στην Ελλάδα.


Η Βάντα Αθηναίου ερμήνευσε στον διαγωνισμό μέρη από καθιερωμένα έργα στο διεθνές ρεπερτόριο του τρομπονιού (κονσέρτα του Κόρσακωφ και του Σαξ). Στην τελική φάση του διαγωνισμού που έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Βάντα Αθηναίου τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο της κατηγορίας της, καθώς και με το ειδικό βραβείο στη μνήμη της Ευτυχίας Βεργωτή και της Angele Νομικού. Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι όλοι οι νεαροί μουσικοί που τιμήθηκαν με τα πρώτα βραβεία ανά κατηγορία πρόκειται να εμφανιστούν σε συναυλία με την οποία θα εορταστούν τα 35 χρόνια δράσης του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer.


Η διπλή αυτή βράβευση δημιούργησε αισθήματα ιδιαίτερης χαράς στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, της οποίας η Διοικητική Επιτροπή συγχαίρει από καρδίας τη Βάντα Αθηναίου και εύχεται κάθε επιτυχία στη μετέπειτα πορεία της. Συγχαίρει επίσης τον καθηγητή της βραβευθείσης, κ. Σπυρίδωνα Ρέγγη, στην καθοδήγηση του οποίου οφείλεται η εξαιρετική αυτή πανελλήνια επιτυχία. Τέλος, η Διοικητική Επιτροπή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας εύχεται στο Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και στον πρόεδρό του κ. Καράμπελα-Σγούρδα να συνεχίσουν την τόσο σημαντική προσφορά τους στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.