Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024 Μάιος 2024 Ιούνιος 2024
Κυ Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις Aνακοινώσεις Ανακοινώσεις Φεστιβάλ Μουσικής Παξών 2014 - Συναυλία των συνόλων κρουστών 29/08/2014
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μουσικής Παξών 2014

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ώρα 7:30 μμ Πλατεία Γαϊου - Παξοί
ώρα 9 μμ  Πλατεία Λάκκας - Παξοί

Επιμέλεια: Μάριος Μουζακίτης

krousta-290814
 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΠΑΞΩΝ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Paxos Festival Trust σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παξών και τον Δήμο Παξών σας καλωσορίζει στο 28ο Φεστιβάλ Μουσικής Παξών 2014.

Οι νέοι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ Μουσικής Παξών, σολίστες στο πιάνο, Άλις Τέρνερ στο Λονδίνο και Μάικλ Μπράουνλι Γουόκερ στην Αθήνα σχεδίασαν σειρά συναυλιών φέρνοντας μαζί στην σκηνή μουσικούς από τη Μ. Βρετανία και την Ελλάδα. Μουσικοί από την Ορχήστρα Χάλλε συνεργάζονται επί σκηνής με μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Μουσικού Συνόλου Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΓΟΝ (με έδρα την Αθήνα). Η θαυμάσια ανερχόμενη μεσόφωνος Rebecca Afonwy-Jones (συνεργάτης της Εθνικής Όπερας Ουαλίας και του Κόβεντ Γκάρντεν) αποτελεί ένα ιδιαίτερο πετράδι στο στέμμα των καταπληκτικών μουσικών που συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ.

Η Δήμητρα Τρυπάνη επιστρέφει φέτος στους Παξούς για να συντονίσει και να καθοδηγήσει ένα διευρυμένο μουσικό εργαστήρι για παιδιά και νέους παρουσιάζοντας πρωτότυπη μουσική ειδικά γραμμένη για το Εργαστήρι με την συνεργασία της Ανέλια Στεφάνοβα, μαέστρου της παιδικής χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών και ομάδας εξειδικευμένων εκπαιδευτών της μουσικής. Παράλληλα θα εξελίσσονται 2 ακόμα εργαστήρια: ένα Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού με υπεύθυνη την Μάρθα Μαυροειδή και ένα σύνθεσης τραγουδιού με υπεύθυνους τους μουσικούς και συνθέτες Φρανκ Μάσκερ και Γιάννη Σπάθα. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των Εργαστηρίων αυτών θα γίνει στις 31 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ ξεκινά με υπαίθριες δωρεάν συναυλίες του συνόλου κρουστών της «Παλαιάς» Φιλαρμονικής Κερκύρας στις κεντρικές πλατείες του Γαϊου και της Λάκκας (29/08).

Ελπίζουμε να απολαύσετε το φετινό ποικίλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μουσικής Παξών

Πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Αυγούστου

Συναυλία – Ελεύθερη Είσοδος

Το Σύνολο Κρουστών της «Παλαιάς Φιλαρμονικής» Κερκύρας σε υπαίθριες συναυλίες των 45 λεπτών στην Πλατεία Γαϊου (7.30μμ) και στη Πλατεία Λάκκας (9μμ)  

Ruud Mourik: FORTISSIMO, John Philip Sousa : THE WASHINGTON POST (Mεταγραφή Bruno Lecoeur και Σπύρου Προσωπάρη), Γιώργος Καζιάνης : ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, Ruud Mourik : ROOM 32, Aram Khachaturian: SABRE DANCE (Μεταγραφή Νικολάου Κορατζίνου), Iσίδωρος Θύμης : ΞΟΑΝΟ & ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ, Zequina Abreu: TICO TICO (Μεταγραφή Σπύρου Προσωπάρη), Thomas L. Davis: LATIN RESUME, Dmitri Kabalevsky:                COMEDIANS GALLOP (Μεταγραφή Σπ.Προσωπάρη), Luiz Bonfa: SAMBA ORFEO (Μεταγραφή Σπύρου Προσωπάρη)

Eπιμέλεια Συναυλιών Μάριος Μουζακίτης

Συμμετέχει ο Ολλανδός καθηγητής κρουστών και συνθέτης Ruud Mourik

Σόλο Ξυλόφωνα παίζουν οι: Σπύρος Τζαφέστας, Θάνος Σαλαμπάσης και Σωκράτης Τρουπτσίδης

Φροντιστής: Κώστας Στραβοράβδης

Επιμελήτρια Γραφείου Ρεπερτορίου: Έλσα Καρύδη

Καθηγητές Σχολών Κρουστών Οργάνων: Μάριος Μουζακίτης, Γιώργος Ανδριώτης

Διευθυντής Σχολών και Αρχιμουσικός της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας :

Σπύρος Προσωπάρης

Σάββατο 30 Αυγούστου

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών δημιουργήθηκε το 2010 από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Συμμετείχε σε πλήθος εκπαιδευτικών συναυλιών σε απομακρυσμένα μέρη σε όλη την Ελλάδα, σε ειδικά σχολεία και νοσοκομεία. Συνεργάζεται με διάσημους μουσικούς αποκτώντας διαρκώς αυξανόμενη φήμη στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Πρόγραμμα: Dvorak String Quartet No. 12 in F major “American”, opus 96

Schubert String Quartet No. 14 in D minor “Death and the Maiden”, D810

Βιβλιοθήκη Κ.Ι.Π. – Γάιος

Κυριακή 31 Αυγούστου

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου για Παιδιά και Νέους – Συμμετέχουν: η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών και αλλοδαποί μουσικοί καλεσμένοι του Φεστιβάλ Παξών

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Δήμητρα Τρυπάνη, Δασκάλα Παιδικής Χορωδίας: Ανέλια Στεφάνοβα. Θα παρουσιαστούν λαϊκοί τοπικοί μύθοι με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια.

Σχολικό Κέντρο Παξών, Βλαχοπουλάτικα

Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου

Συναυλία / Δρώμενο

Προσωπική Συνάντηση με τους μουσικούς (ελεύθερη είσοδος)

Μια ευκαιρία συνάντησης και συζήτησης με τους συμμετέχοντες μουσικούς σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Θα παρουσιαστούν μουσικά κομμάτια – έκπληξη.

Παλιό Σχολείο, Λογγός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου

Συναυλία: Οκτέτο Μέντελσον και άλλα έργα μουσικής δωματίου

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών συνεργάζεται με τους Γιώργο Παναγιωτίδη και Άλι Μπάσεγκμέτζλερ – πρώτο βιολί και βιόλα της Καμεράτα Αθηνών – Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής καθώς και με βρετανούς μουσικούς καλεσμένους του Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα: Beethoven
Variations for piano trio in E flat, opus 44

  1.  
    Frauenliebe und -leben, opus 42
  2.  
    Octet for strings in E flat major, opus 20

Παλιό Σχολείο, Λογγός

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου

Συναυλία: Έργα για κουαρτέτο εγχόρδων με έργα Τζινάστερα, Γκλας, Ντουσαπίν και Βέμπερν

Το Μουσικό Σύνολο ΕΡΓΟΝ με ζωή 6 δημιουργικών ετών είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα μουσικά σύνολα σύγχρονης μουσικής, συνεργαζόμενο στενά με την διάσημη παγκοσμίως Μουσική Ακαδημία Ενσόμπλ Μοντέρν της Φρανκφούρτης στοχεύει κυρίως στην προώθηση της Ελληνικής Μουσικής στη διεθνή σκηνή.

Πρόγραμμα: Webern: Five pieces for string quartet, opus 5

Dusapin: String Quartet No. 3

Glass: String Quartet No. 3 “Mishima”

Ginastera: String Quartet No. 2, opus 26

Βιβλιοθήκη Κ.Ι.Π. – Γάιος

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου

Συναυλία: «Από τον Μπετόβεν στον Γκρέιντζερ – Λαϊκές Μελωδίες από όλον τον κόσμο»

Η Rebecca Afonwy-Jones, μεσόφωνος στην Εθνική Όπερα Ουαλίας, ο Ian Watson, βιολονίστας, η Κλερ Ρόου, τσελίστα, μέλος της Ορχήστρας Χάλε, η Άλις Τέρνερ, πιανίστα, δασκάλα φωνητικής στο καλλιτεχνικό τραγούδι και ειδικά τραγουδιών στην Γερμανική, Ιταλική και Γαλλική γλώσσα, ο Μάικλ Μπράουνλι Γουόκερ, σολίστ στο πιάνο με πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο της Μ. Βρετανίας και σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα:

Brahms
Zigeuner Lieder, opus 103 (
αποσπάσματα)

Dvorak
Dumky for piano trio, opus 90 (Piano Trio No. 4)

Beethoven
Τρεις Διασκευές Ουαλικών παραδοσιακών τραγουδιών για φωνή και τρίο με πιάνο,
WoO155

Van Wyk
Τρεις αυτοσχεδιασμό σε Ολλανδικά Παραδοσιακά Τραγούδια (ντουέτο για πιάνο)

Britten
Διασκευές Παραδοσιακών Τραγουδιών: O Waly Waly; The Last Rose of Summer

Vaughan Williams
Linden Lea

Grainger
The Sprig of Thyme
Let’s dance gay in green meadows; Country Gardens (piano duet)
My Robin is to the Greenwood Gone; Shepherd’s Hey (piano trio)

Παλιό Σχολείο, Λογγός

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου

Συναυλία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής

Η Μάρθα Μαυροειδή (τραγούδι/λάφτα/σάζι) παρουσιάζει μουσικές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Πρόσφατα ενδιαφέρεται και για την σύγχρονη μουσική, αναμειγνύοντας στοιχεία παραδοσιακής μουσικής με σύγχρονες αρμονίες και αυτοσχεδιασμούς. Συμμετέχουν οι: λυράρης Στρατής Ψαραδέλλης, ειδικευμένος στη Πολίτικη Λύρα, διδάσκει στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, συνεργάζεται με πλήθος γνωστών Ελλήνων και ξένων μουσικών και παίζει παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου, η Δήμητρα Τρυπάνη (παραδοσιακά κρουστά και σύνθεση), που έχει συνεργαστεί με πλήθος διάσημων ορχηστρών και σολίστ στην Ελλάδα, ιδρύτρια και βασική συνθέτρια έργων για το μουσικό σύνολο ΝQR, καθηγήτρια στο Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και συμμετέχοντες στο Εργαστήρι.

Παλιό Σχολείο, Λάκκα

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου

Συναυλία: «Μια βραδιά στην Όπερα»

Η Rebecca Afonwy-Jones, μεσόφωνος στην Εθνική Όπερα Ουαλίας, ο Ian Watson, βιολονίστας, η Clare Rowe, τσελίστα, μέλος της Ορχήστρας Χάλε, η Alice Turner, πιανίστα, δασκάλα φωνητικής στο καλλιτεχνικό τραγούδι και ειδικά τραγουδιών στην Γερμανική, Ιταλική και Γαλλική γλώσσα, ο Michael Brownlee Walker, σολίστ στο πιάνο με πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο της Μ. Βρετανίας και σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα:

Liszt: Tscherkessenmarsch (Glinka) (Ruslan and Lyudmila), Beethoven: Variations on ‘Bei Männern, welche Liebe fühlen’ (Die Zauberflöte), WoO46, Tema: Andante
Var. I – IV: Andante, Var. V: Si prenda il tempo un poco più vivace, Var. VI: Adagio
Var. VII: Allegro ma non troppo, Mozart: Voi, che sapete (Le nozze di Figaro); Parto, parto (La clemenza di Tito), Gluck/Kreisler: Melodie (Orphée et Euridice)

de Falla: Primera Danza Española (La Vida Breve)

-Interval- 

Dvorak/Howard: Song to the Moon (Rusalka), Gounod: Faites-lui mes aveux (Faust), Offenbach: C’est l’amour vainqueur (Les contes d’Hoffmann), Bizet: Près des remparts de Séville [Séguidilla] (Carmen), Massenet: Méditation (Thaïs), Fauré & Messager: Souvenirs de Bayreuth, Rossini: Una voce poco fa (Il Barbiere di Siviglia)

Παλιό Σχολείο, Λογγός  

Συμμετέχοντες Μουσικοί

Rebecca Afonwy-Jones, μεσόφωνος

Ian Watson, βιολονίστας,

Clare Rowe, τσελίστα,

Alice Turner, πιάνο 

Michael Brownlee Walker, πιάνο 

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών: Παναγιώτης Τζιώτης (βιολί), Ισίδωρος Σιδέρης (τσέλο), Γιώργος Μάνδηλας (βιολί), Πάρις Αναστασιάδης (βιόλα)

ΕΡΓΟΝ: Γιώργος Παναγιωτίδης (βιολί), Κώστας Παναγιωτίδης (βιολί), Δημήτρης Τραυλός (τσέλο), Άλι Μπάσεγκμέτζλερ (βιόλα)

Δήμητρα Τρυπάνη (παραδοσιακά κρουστά)

Μάρθα Μαυροειδή (φωνή, σάζι, λάφτα)

Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα)  

Πέτρος Ανδριώτης (βιολί)

Σύνολο Κρουστών «Παλαιάς» Φιλαρμονικής Κερκύρας: Μάριος Μουζακίτης, Ruud Mourik, Nίκος Μεταλληνός, Γιώργος Καζιάνης, Σωκράτης Τρουπτσίδης, Θοδωρής Κοσκινάς, Νίκος Γραμμένος, Θάνος Πήγης, Θωμάς Κατέχης, Κωνσταντίνος Προβατάς, Σπύρος Τζαφέστας, Θάνος Σαλαμπάσης, Ανδρόνικος Κοντός, Νίκος Παπαδόπουλος, Τάσος Ραψομανίκης

Ιωάννα Μπογδάνου (φωνή)

Παιδική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών με μαέστρο την Ανέλια Στεφάνοβα

Έναρξη συναυλιών: 8.30μμ (εκτός από υπαίθριες συναυλίες της 29ης Αυγούστου)

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (συναυλίες 29ης Αυγούστου και 1ης Σεπτεμβρίου είναι δωρεάν. Συναυλία 31ης Αυγούστου 10 ευρώ).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.paxosfestival.org.uk

Υπεύθυνη Παραγωγής - Συγκέντρωσης Αιτήσεων συμμετοχής στα εργαστήρια του Φεστιβάλ: Φαίη Λύχνου (69446331236944633123 , faye@paxi.gr )  

www.paxosfestival.org.uk