Calendar

May 2024 June 2024 July 2024
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Home News - Events Announcements Ανακοινώσεις
Μονόκεροι Όλοι - Μουσικοθεατρική Παράσταση 10.06.2024

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Α' ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
 "ΜΟΝΟΚΕΡΟΙ ΟΛΟΙ"

Διδασκαλία - Διεύθυνση: Ράνια Δακανάλη

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
ΩΡΑ 7.30 μμ

ΠΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΦΑΛΗΡΑΚΙ

100623-choir-piano   
 
Συναυλία Μπάντας 27.04.2024

ΣΥΝΑΥΛΙΑ TΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΜΠΑΝΤΑΣ)

σολίστ: Αφροδίτη Κογεβίνα (πιάνο) 

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός

ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑΡΗΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΩΡΑ 8.30 μ.μ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

...

Η καθιερωμένη συναυλία της Παλαιάς στις 27 Απριλίου 2024 με πολλές κερκυραϊκές πρωτιές 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής δίνει το μουσικό εναρκτήριο λάκτισμα των πασχαλινών συναυλιών των φιλαρμονικών σωματείων της πόλης μας με την από ετών καθιερωμένη συναυλία του Σαββάτου του Λαζάρου στις 27 Απριλίου 2024. 

Η συναυλία θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας και για ακόμη μια φορά χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση έργων που ακούγονται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα. Σολίστ της βραδιάς θα είναι η εξαιρετική πιανίστα Αφροδίτη Κογεβίνα (η οποία έχει και παλαιούς οικογενειακούς δεσμούς με την Παλαιά Φιλαρμονική) αποδίδοντας το πρώτο μέρος από το φημισμένο “Κονσέρτο για Πιάνο” του Τσαϊκόφσκυ σε μεταγραφή για μπάντα. Θα παρουσιαστεί επίσης και το τέταρτο μέρος από τη “Συμφωνία αρ. 5” του ίδιου συνθέτη. Για πρώτη φορά θα ακουστεί και ο περίφημος Καλπασμός των Βαλκυριών” από την όπερα “Η Βαλκυρία” του Βάγκνερ. Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με μια ακόμη κερκυραϊκή “πρώτη”, το βιβλικής θεματολογίας συμφωνικό ποίημα για ορχήστρα πνευστών “Μωυσής και Ραμσής” του Ιάπωνα συνθέτη Satoshi Yagisawa, προσφέροντας ένα ακόμη πρωτότυπο έργο για μπάντα. Στην καθιερωμένη συναυλία θα αποδοθούν επίσης και έργα του αρχιμουσικού της Παλαιάς Πέτρου Καραβάνα και διασκευές συνθέσεων του Μπετόβεν, του Χερόλδ και του Χατσατουριάν.

Η καθιερωμένη συναυλία της Παλαιάς Φιλαρμονικής το Σάββατο του Λαζάρου στο Δημοτικό Θέατρο θα ξεκινήσει στις 20:30 ακριβώς και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

 

...

bandc-160422

 
Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΔΕ της Παλαιάς

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕ ΤΗΣ ΦΕΚ
18.04.2024
...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας επέστρεψε από την Νέα Υόρκη, όπου μετά από πρόσκληση του Παγκερκυραικού Συλλόγου Αμερικής έλαβε μέρος στην ετήσια παρέλαση στην 5η Λεωφόρο για την γιορτή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2024 και συνόδευσε πολυπρόσωπο άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς καθώς και Κερκυραικά Σωματεία. Η παρέλαση έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου, του Υπουργού Συγκοινωνιών Κύπρου, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτών, προσωπικοτήτων της Νέας Υόρκης και εκατοντάδων Ομογενών. Ο Πρόεδρος της Φ.Ε.Κ., ο Αρχιμουσικός, ο Υπαρχιμουσικός και οι εννενήντα ένας Μουσικοί της Μπάντας, θα διατηρήσουν ευγνώμονα ανάμνηση του ταξιδιού αυτού, όπου έτυχαν των φροντίδων και της φιλοξενίας του Παγκερκυραικού Συλλόγου Αμερικής και των Σωματείων των Διαποντίων Νήσων.Η Φ.Ε.Κ. αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους, ιδιαιτέρως τον Κερκυραίο Δημοσιογράφο κ. Διονύσιο Μάμαλο, που συνόδεψε την Μπάντα στην Νέα Υόρκη και βοήθησε ποιλικοτρόπως, προσωπικά και ανιδιοτελώς πάντοτε στην επιτυχία της αποστολής, τον Πρόεδρο του Παγκερκυραικού Συλλόγου Αμερικής κ. Θεόδωρο Δουκάκη και τους δεκάδες οικονομικούς υποστηρικτές Κερκυραίους και μη, που, από αγάπη στην Φ.Ε.Κ. και εκτίμηση του σκοπού της αποστολής, κατέστησαν δυνατό αυτό το ταξίδι.
 

Η Δ.Ε. της Φ.Ε.Κ.