Calendar

February 2023 March 2023 April 2023
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Home News - Events Announcements Ανακοινώσεις
Συναυλία Μπαντίνας 18/02/2023

ΣΥΝΑΥΛΙΑ TΗΣ ΜΠΑΝΤΙΝΑΣ

Συμμετέχει το RockSchoolCorfu

Σολίστ: Σπύρος Βραχλιώτης (σαξόφωνο άλτο)
Αγγελική Βλάχου (φλάουτο)
Οδυσσέας Δελλής (τρομπόνι)
Δημήτρης Δουρτμές (τραγούδι, ηλεκτρική κιθάρα)

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑΡΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 8 μμ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

...

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 η μπαντίνα της Παλαιάς Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη πρόκειται να πραγματοποιήσει στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας την πρώτη εμφάνισή της για το νέο έτος αποδίδοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο μοντέρνους και νεανικούς ρυθμούς, και παρουσιάζοντας παράλληλα νέους (και πολλά υποσχόμενους) σολίστες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συναυλίας, η οποία θα κινηθεί μεταξύ κινηματογραφικής και ροκ μουσικής, είναι η συνεργασία του μουσικού συνόλου της Παλαιάς με το Rock School Corfu.

Σολίστες της βραδιάς θα είναι η Αγγελική Βλάχου (Φλάουτο) και ο Σπύρος Βραχλιώτης (Σαξ. Άλτο) (αμφότεροι βραβευθέντες από την κατά τον πρόσφατο ετήσιο διαγωνισμό της Παλαιάς εις μνήμην Σπύρου Μοτσενίγου), ο Οδυσσέας Δελλής (Τρομπόνι) και ο Δημήτρης Δουρτμές (τραγούδι, ηλεκτρική κιθάρα). Επίσης, θα εμφανιστούν και οι Γιώργος Μπολοβίνος (τραγούδι) και Ηλίας Γομάτος (πιάνο). Θα παρουσιαστεί και πρωτότυπη σύνθεση για κρουστά του Παναγιώτη Καζιανη.


Η συναυλία της μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας στο Δημοτικό Θέατρο στις 18 Φεβρουαρίου 2023 θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα έχει ελεύθερη είσοδο.


...

bandj-120322


bandj-180223


bandj-180223 
Διακήρυξη Διαγωνισμού για την εκμίσθωση ακινήτου 11/01/2023

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ 23-25, ΣΤΗΝ KEΡΚΥΡΑ

...

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ (αρχείο pdf)

...

 
Συναυλία Μπάντας 03/12/2022

ΣΥΝΑΥΛΙΑ TOY ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΜΠΑΝΤΑΣ)

Σολίστ: Ρόζα Πουλημένου (σοπράνο), Άγγελος Χονδρογιάννης (βαρύτονος), Νίκος Νίκας (τρομπέτα)

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑΡΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΩΡΑ 8:00 μ.μ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

...

Ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος και η εποχή του: Επετειακή συναυλία της μπάντας της Παλαιάς Φιλαρμονικής

Η Παλαιά Φιλαρμονική κορυφώνει τη συναυλιακή παρουσία της στο πλαίσιο του επετειακού έτους της για τα 150 έτη από το θάνατο του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου με την εμφάνιση τής μπάντας της στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας στις 3 Δεκεμβρίου 2022 υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη [Σολίστ: Ρόζα Πουλημένου (σοπράνο), Άγγελος Χονδρογιάννης (βαρύτονος), Νίκος Νίκας (τρομπέτα)].

Η φετινή επέτειος της συμπλήρωσης 150 ετών από τον θάνατο του Μάντζαρου δημιούργησε στην Παλαιά Φιλαρμονική την αυτονόητη και όμορφη υποχρέωση να τιμήσει τον συνθέτη μας. Αν μη τι άλλο, η Παλαιά Φιλαρμονική είναι ο μοναδικός μουσικός οργανισμός της Ελλάδος, ο οποίος σεμνύνεται να έχει άμεση, βιωματική και δυναμική σύνδεση με τον Μάντζαρο, αφού σε αυτήν προσέφερε αφιλοκερδώς μέχρι τον θάνατό του το 1872 αφενός τις βαθύτατες μουσικές γνώσεις του και αφετέρου το οργανωτικό δαιμόνιό του σε κρίσιμες εποχές για το ίδρυμά μας.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν εξασφαλίστηκε απλώς η συνέχεια της Παλαιάς Φιλαρμονικής έως τις μέρες μας, αλλά στην ουσία προέκυψαν οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες για τη δημιουργία κατά τις επόμενες δεκαετίες τής τόσο χαρακτηριστικής σήμερα για τα Επτάνησα φιλαρμονικής κίνησης.

Η ανακήρυξη του έτους 2022 ως «Έτους Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου» από την Παλαιά Φιλαρμονική υπήρξε αυτονόητη και δεδομένη ήδη από το 2021. Το πανελλήνιο επετειακό συνέδριο που διοργάνωσε η Παλαιά Φιλαρμονική τον Απρίλιο του 2022 με τριάντα επίλεκτους ομιλητές και ζωντανή διαδικτυακή κάλυψη, η επικείμενη έκδοση των πρακτικών του, τα ειδικά εκθέματα στο Μουσείο Μουσικής του ιδρύματος και ο στοχευμένος συναυλιακός κύκλος της χρονιάς ήταν το ελάχιστο που έπρεπε να πράξει η Παλαιά Φιλαρμονική για τον γενάρχη της.

Η συναυλία της 3ης Δεκεμβρίου 2022 κορυφώνει τον κύκλο των εκδηλώσεων της Παλαιάς Φιλαρμονικής για το τόσο σημαντικό επετειακό έτος παρουσιάζοντας το συνθέτη πέρα από το στενό πλαίσιο που του έχουν επιβάλει η συνεργασία του με τον Διονύσιο Σολωμό και η μελοποίηση του “Ύμνου εις την Ελευθερίαν”. Το πρόγραμμα της συναυλίας επιχειρεί να ξαναγνωρίσει στους ακροατές τον Μάντζαρο ως δυναμικό μέρος της εποχής του, μιας εποχής μεταβατικής τόσο από καλλιτεχνικής όσο και από κοινωνικής άποψης. Μιας εποχής μεταξύ μουσικού κλασικισμού και ρομαντισμού, αλλά και μεταξύ του σταδιακού τέλους της “παλαιάς κοινωνικής τάξης” και της ανάδυσης των νεωτερικών ιδεών που σφράγισαν τον 19ο αιώνα. Στο πλαίσιο αυτό θα ακουστούν έργα του Νικόλαου Μάντζαρου και επιλεγμένων μαθητών του, οι οποίοι είχαν και άμεση σχέση με την Παλαιά Φιλαρμονική. Θα ερμηνευτούν, επίσης, και συνθέσεις συνομήλικων (ή σχεδόν συνομήλικων) του Μάντζαρου συνθετών: του Ροσίνι, του Σούμπερτ, του Μερκαντάντε και του Μπερλιόζ. Με μερικούς από αυτούς ο Μάντζαρος και η Παλαιά Φιλαρμονική είχαν απευθείας επαφή και όλοι τους αναζήτησαν παρόμοιες καλλιτεχνικές διεξόδους με τον εμβληματικό συνθέτη μας.

Η επετειακή συναυλία της μπάντας της Παλαιάς Φιλαρμονικής θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας στις 3 Δεκεμβρίου 2022 με ώρα έναρξης 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

...

bandc-031222

bandc-031222

bandc-031222

bandc-031222

bandc-031222