Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024 Απρίλιος 2024 Μάιος 2024
Κυ Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Συναυλία Μπαντίνας 03/03/2019

ΣΥΝΑΥΛΙΑ TΗΣ ΜΠΑΝΤΙΝΑΣ
Μελωδικό Ταξίδι
... με μουσικές του κόσμου και τη μαγεία των κινουμένων σχεδίων...

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑΡΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 7.30 μ.μ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
...

Η καθιερωμένη εαρινή συναυλία της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας (ΦΕΚ) στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας στις 3 Μαρτίου 2019.

Συμμετέχει το σύνολο φλάουτων της ΦΕΚ (επιμέλεια: Λουΐζα Βέργη), οι σολίστ Τάσος Ρώσσης και Βασίλης Μουζακίτης, οι χορευτές tango Κώστας Σίλας και Ράνια Δακανάλη και οι ανιματέρ Δανάη και Νικόλας από την ομάδα «Ανεμοσκορπίσματα»

Η Μπαντίνα της ΦΕΚ σας προσκαλεί σε ένα μελωδικό ταξίδι με μουσικές του κόσμου και τη μαγεία των κινουμένων σχεδίων. Το ταξίδι ξεκινά από την Αμερική και το εμβατήριο «Το ταχυδρομείο της Ουάσινγκτον» (1889) του John Philip Sousa, περνά από την Ιταλία, με μια επιλογή από γνωστές ιταλικές μελωδίες και φτάνει στην πόλκα “Ida and Dot” για δύο τρομπέτες και μπάντα του Frank H. Losey. Σολίστ ο Τάσος Ρώσσης και ο Βασίλης Μουζακίτης, οι οποίοι έλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνει η ΦΕΚ στη μνήμη του Σπύρου Μοτσενίγου. Ακολουθούν “Το Μυστηριώδες Νησί” του δεκαεπτάχρονου μουσικού της ΦΕΚ Σπύρου Κατσούρη, μουσική από τους δρόμους της Νέας Ορλεάνης και χορός tango υπό τους ήχους της “Λιτανείας των Αγίων” και το πρώτο μέρος ολοκληρώνεται με τον Philip Sparke και μουσική Klezmer –η μουσική των εβραϊκών χωριών της Ανατολικής Ευρώπης– στο έργο με τίτλο “A Klezmer Karnival” με έντονη αποκριάτικη διάθεση και με το “Εμβατήριο της Φλωρεντίας” του τσέχου συνθέτη Julius Fucik, σε μια ενθουσιώδη και ανατρεπτική διασκευή των Mnozil Brass, με τη γνωστή αίσθηση του αυστριακού χιούμορ.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη μουσική από τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων –ένα μουσικό είδος που ακολουθεί την ιστορία του κινηματογράφου, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της στον κόσμο του Γουώλτ Ντίσνεϋ, ο οποίος χρησιμοποίησε κλασική μουσική διασκευασμένη χιουμοριστικά για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων. Ξεκινά με μια παρέλαση των δημοφιλέστερων cartoon ηρώων στο Cartoon Parade, συνεχίζει ο Αλαντίν με μουσική από το ομώνυμο γνωστό παραμύθι με το παιδί από τα παζάρια της Ανατολής και κορυφώνεται στο έργο του Robert Sheldon “Crazy for Cartoons”, με το χιούμορ, το δράμα και τη δράση να εκφράζονται με τη μουσική από την ταινία Up (2009), η οποία θα παρουσιαστεί σε διασκευή για το σύνολο φλάουτων της ΦΕΚ. Δύο από τους αρχετυπικούς ήρωες της μεγάλης οθόνης, ο Ροζ Πάνθηρας και ο Superman, σε μια συνάντηση γεμάτη εκπλήξεις. Ακολουθεί μια επιλογή του Σπύρου Προσωπάρη από τραγούδια των Στρουμφ, το τραγούδι “Hallelujah” (1984) του Καναδού Leonard Cohen, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Shrek, και για το τέλος η βραβευμένη από την International Film Music Critics Association μουσική από την ταινία “How to Train Your Dragon”.

 

bandj-030319